Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλαίων αποφάσισε ομοθυμαδόν και ανακοινώνει στα μέλη του τα εξής :

Η συνεχιζόμενη πανδημία εμποδίζει τη δραστηριότητα του συλλόγου. Επομένως η Ένωση Συλλαίων αναστέλλει τη δράση της μέχρις αποκαταστάσεως της κανονικής ροής των πραγμάτων.

Κάποιος όμως καλοθελητής διατυμπάνισε στο Διαδίκτυο την άποψη ότι θα έπρεπε να συνεχίζουμε τις δημόσιες εκδηλώσεις μας ( παραβλέποντας τον κίνδυνο μόλυνσης με τον κορονoϊό των μελών του συλλόγου μας ), άποψη που είναι και επικίνδυνη και παράδοξη.
Στη συνέχεια προχώρησε και σε θρασύτατες ανακρίβειες και ψευδολογήματα στα οποία ιδού η απάντησή μας.
1.- Ο Ληξιαρχικός Κώδικας της Σύλλης δόθηκε δωρεάν σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας με τη φροντίδα των μελών του Δ.Σ.
2.- Κανένα απολύτως αντίτυπο δεν επωλήθη ουδέποτε. ( Ως γνωστόν τη δαπάνη της έκδοσης ανέλαβε η κα Ευλ. Μωυσόγλου ).
3.- Ο ισχυρισμός ότι τάχα επωλήθησαν….17.000 αντίτυπα στην κα Γιάννα Αγγελοπούλου είναι όχι μόνο ψευδέστατος αλλά και αστείος. Γιατί να τον αγοράσει άλλωστε η Επιτροπή του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821?
– Τι σχέση έχει το Ληξιαρχείο της Σύλλης με την Επανάσταση του 1821 ?.
4.- Η κα Αγγελοπούλου απλώς εκδήλωσε στον Πρόεδρο των Καππαδοκικών Σωματείων κ. Φάνη Ισακίδη την πρόθεση να αγοράσει μερικά αντίτυπα του συγγράμματος Η Μικρά Ασία στην Επανάσταση του 21 του Προέδρου μας Τάκη Σαλκιτζόγλου, που είναι γνωστός ιστορικός συγγραφέας ( σύγγραμμα το οποίον καμμία σχέση δεν έχει με τη Σύλλη ).
Την πρόθεση της αυτή ουδέποτε την πραγματοποίησε.
Αλλά και αν την πραγματοποιούσε αυτό αφορά τον εκδότη (Σταμούλη) και τον συγγραφέα του βιβλίου και όχι βέβαια την Ένωση μας.
5.- Η καλπάζουσα όμως και νοσηρή φαντασία εκείνου ο οποίος διατυμπάνισε αυτά τα τερατώδη μυθεύματα στο Ιντερνετ μαζί με την πρόταση διεξαγωγής ελέγχου στα οικονομικά του συλλόγου, εξυπονοώντας οικονομικές ατασθαλίες από την είσπραξη αυτής της ανύπαρκτης πώλησης, είναι τουλάχιστον κακοήθης.
6.- Δηλώνουμε κατηγορηματικά τα εξής :
Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η συκοφαντία τιμωρείται από τον Ποινικό Νόμο.
Εάν δεν υπάρξει ρητή διάψευση από τον συντάκτη αυτής της “είδησης” την πρέπουσα λύση θα την δώσει ο κ. Εισαγγελέας.

Ζητούμε συγγνώμην από τα μέλη μας που τα απασχολούμε με τέτοια ζητήματα, αλλά δυστυχώς στην εποχή μας το Διαδίκτυο ( Ιντερνετ ) δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να διαδίδουν τα ψεύδη τους και τις συκοφαντίες τους. Όχι όμως ατιμωρητί.

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2021
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος

ΤΑΚΗΣ Α. ΣΑΛΚΙΤΖΟΓΛΟΥ