Το σπάνιο και δυσεύρετο σύγγραμμα του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Κυρίλλου του Στ΄ “Η ΑΡΧΙΣΑΤΡΑΠΙΑ ΤΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ“, όπου περιγράφεται ολόκληρο το “ σαντζάκι” του Ικονίου και η Καππαδοκία, όπως την περιηγήθηκε και την είδε ο ίδιος ο Κύριλλος όταν είχε διατελέσει μητροπολίτης Ικονίου από το 1803 μέχρι το 1810, εκδίδεται για πρώτη φορά μαζί με ένα σπάνιο χάρτη της εποχής εκείνης σχεδιασμένο από τον ίδιο το συγγραφέα.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό βιβλίο, όπου για πρώτη φορά στα νεότερα χρόνια υπάρχουν σημαντικές αναφορές για τη Σύλλη, τον Αγιο Χαρίτωνα και το Ικόνιο, επιμελήθηκε, σχολίασε και υπομνημάτισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλαίων Τάκης Σαλκιτζόγλου. Εξεδόθη από τον εκδοτικό οίκο Μπαλτά και παρουσιάζεται στις 10 Δεκεμβρίου 2018 (18.30 μ.μ.) στο ξενοδοχείο Τιτάνια των Αθηνών.
Θα ακολουθήσει και άλλη παρουσίαση ιδιαίτερα για τον προσφυγικό κόσμο στις 21 Ιανουαρίου 2019 στο Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) της Νέας Ιωνίας των Αθηνών, ενώ προγραμματίζεται επίσης παρουσίαση και στη Θεσσαλονίκη.