Η Ένωση Συλλαίων έκοψε τη βασιλόπιτά της μέσα σε πολυπληθή συγκέντρωση συμπατριωτών και φίλων στην προγραμματισθείσα ημερομηνία ( 16 Ιανουαρίου 2016 ) στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ των Αθηνών. Παρέστησαν περισσότεροι από 130 συμπατριώτες και φίλοι καθώς και ικανός αριθμός επιφανών παραγόντων του μικρασιατικού κόσμου, όπως ο Δ/ντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών κ. Στ. Ανεστίδης, ο Δ/τής του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο συμπατριώτης μας κ. Φιλιππος Τσιμπόγλου, Δ/ντης της Εθνικής Βιβλιοθήκης κ.α. Ιδιαίτερη χαρά νιώσαμε όταν είδαμε να καταφθάνουν ειδικά για την εορτή μας αυτή συμπατριώτες από την Τρίπολη, τη Θεσσαλονίκη, την Ανάβυσσο, την ακριτική Αριδαία της Πέλλας κ.λ.π.

Η εκπληκτική ορχήστρα από μουσικούς της ΡΩΜΑΝΑ που έπαιξε μικρασιάτικη μουσική και τραγούδια με παραδοσιακά όργανα και με επικεφαλής τον γνωστό δεξιοτέχνη στο κανονάκι Μανόλη Καρπάθιο έκλεψε τις εντυπώσεις όλων. Ο συμπατριώτης μας αρχιμανδρίτης κ. Γαβριήλ Παναγιωτίδης, που επίσης παρέστη, αθλοθέτησε μια πανέμορφη έγχρωμη φωτογραφική απεικόνιση του τρούλου της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Σύλλης επάνω σε πλακέτα πορσελάνης, την οποία κέρδισε η μικρή Ιόλη Γουναρίδου, αφού σε αυτήν έπεσε το φλουρί της πίτας.

Γενικά ήταν μια πολύ ωραία βραδιά σε ζεστή ατμόσφαιρα, όπου επεκράτησε συναδέλφωση και χαρούμενη διάθεση και η οποία τελείωσε με χορό και τραγούδι. Ευχόμεθα έτσι να περάσουμε και του χρόνου!…