Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Χριστός Ανέστη!

Πλησιάζει ο καιρός που θα τα πούμε από κοντά μετά από πολύ καιρό με κάποιους από εσάς και νοερά, με κάποιους άλλους. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι ασχέτως συνδρομής, η οποία από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχει.

Λίγο πριν την ημέρα της συνάντησής μας, θα θέλαμε να σας πούμε δύο λόγια για μας, που αποφασίσαμε να δώσουμε επίσημη συνέχεια στο έργο όσων μέχρι πρότινος φρόντιζαν για να μην χαθούν οι μνήμες.

Ξεκινάμε αλφαβητικά με τον Γιάννη Γουναρίδη. Από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Συλλαίων με συμμετοχή σε όλα τα παρελθόντα ΔΣ, έρχεται να γεφυρώσει το κενό μεταξύ προηγούμενων και επόμενων, με πλούσιες γνώσεις για τον τόπο και για τους ανθρώπους του. Ο Λεωνίδας Λεοντιάδης, συν-ταξιδευτής στη γενέτειρα, με ζέση για έρευνα και έμφαση στη λεπτομέρεια, που θα  αναδείξει ιδιαίτερες πτυχές του ταξιδιού μας. Ο Αντώνης Μουράτογλου, από την Έδεσσα, τρίτης γενιάς πρόσφυγας με γιαγιά από την Σύλλη και παππού από το Ικόνιο. Ταμίας και πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας “Η Μπίγα” στο πρόσφατο παρελθόν. Αξίζει τον κόπο μια προσπάθεια για την διαφύλαξη και προαγωγή της ιστορίας εν γένει, για κάθε σχετικό με την ζωή στη Σύλλη. Η Βαρβάρα Μυλώνη, «Βίβιαν» για τους φίλους, με παππού Συλλαίο, Μαμελετζή, εμπορικό δαιμόνιο και πολυμήχανο,  και με όραμα τη μεταλαμπάδευση των αξιών μας στους νεότερους, μπαίνει στην προσπάθεια ενημέρωσης και προσέλκυσης νέων μελών και στη διατήρηση της ενότητας της Ένωσης. Ο Αλέξανδρος Οικονoμίδης, ο “δαίμων” του ιστότοπου της Ένωσης Συλλαίων (http://enosi-syllaion.gr/sille/) και ιδρυτής της σελίδας μας στο Facebook (https://www.facebook.com/sille.ikonio), φροντίζει ακούραστα για την ενημέρωση όλων μας, όπου κι αν είμαστε. Η Κατερίνα Παπαδοπούλου, τρίτης γενιάς παιδί Συλλαίων παππούδων και γιαγιάδων, συμμετέχει με όλη της την ενέργεια για να συνεχίσουμε ότι  ξεκίνησε με μελέτη κι έρευνα ο προηγούμενος πρόεδρός μας, ο αγαπητός κος Τάκης Σαλκιτζόγλου. Ο Ευδόκιμος Πολάτογλου, με σημαντική πείρα από τη συμμετοχή του σε διάφορους συλλόγους και ενδιαφέρον για τα κοινά και τη συμβολή της τεχνολογικής εξέλιξης στην επικοινωνία.

Σας περιμένουμε λοιπόν με χαρά την Κυριακή 19 Μαΐου 2024

  • στην Αθήνα, στις 5:30μμ στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, οδός Πατριάρχου Ιωακείμ 4 (έναντι ηλεκτρικού σταθμού Νέας Ιωνίας)
  • στη Θεσσαλονίκη, στις 6μμ  στον χώρο Fiovezia, Αθ.Σουλιώτη 9, κάτω από το ξενοδοχείο Queen Olga.

Και όλους όσοι δεν μπορέσουν να παρευρεθούν σας καλούμε να συμμετέχετε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που θα λάβετε στο email που μας έχετε δώσει.  

Με το καλό να ανταμώσουμε!

Ένωση Συλλαίων